Hvordan lager jeg en CV?

Opprett en effektiv CV på CVapp.no i ti trinn

Denne artikkelen tar deg med gjennom alle de viktigste delene av CV-redaktøren fra start til slutt.

Trinn 1: Velg en mal og aksentfarge 

Start ved å velge en mal med et design som egner seg for bransjen du søker jobb i.  I begynnelsen trenger du ikke å bekymre deg for mye om hvilken mal du bør velge. Mens du legger inn detaljene dine, er det enkelt å bytte design eller flytte på avsnittene i selve malen. Vi har også en funksjon som lar deg velge farge(r) fra vårt store utvalg. Det har aldri vært enklere å opprette en helt unik CV!

Trinn 2: Legg til dine personlige opplysninger

Avhengig av sted eller bransje kan noen av feltene i denne seksjonen kan være viktigere enn andre. Føl deg fri til å hoppe over eller la feltene være tomme. Dette er det aller første avsnittet som blir lagt merke til, så du vil forsikre deg om at du gjør et godt inntrykk.

Dette er verdt å legge merke til i avsnittet med dine personlige opplysninger:

  • Jobbtittel: dette er tittelen op jobben du ønsker eller søker på. Dette feltet er helst øverst på din CV og er en god måte å tilpasse din CV for hver søknad .
  • Bilde: hvis du har et profesjonelt bilde tilgjengelig, kan du laste det opp i denne seksjonen også. Husk at noen av malene våre er designet for å ha et profilbilde, andre er det ikke.

Trinn 3: Skriv et faglig sammendrag

Profilteksten er en fantastisk måte å fange leserens oppmerksomhet på. Her skriver du 3-4 enkle setninger om arbeidserfaringen din, hvorfor nettopp du passer i stillingen og hva du ønsker å oppnå i jobben.

Trinn 4: Legg til lenker

Lenker er en fin måte å benytte plassen på CV-en din så effektivt som mulig. Lees meer over het inkleuren en lenke til dine sosiale profiler, personlige nettside, eller nettporteføljer. 

Trinn 5: Legg til arbeidshistorikken din

Dette er hovedavsnittet av CV-en din. Her tar du med all relevant jobberfaring fra de siste ti årene. Her er en hjelpsom artikkel som forteller når du skal (og ikke bør) inkludere alle tidligere jobber i din CV.

Hvis du står fast, kan du ta en titt på hvordan din gamle jobbeskrivelse brukte kulepunkt, eller hvordan jobbeskrivelsen bruker kulepunkt for å beskrive den nye jobben du vil ha. Din CV bør ha tilsvarende format med lignende nøkkelord.

Trinn 6: Legg til utdanningen din

Som en tommelfingerregel, skal du alltid ta med den høyeste utdannelsen du har fått. Dette betyr for eksempel det ikke er nødvendig å inkludere opplysninger fra videregående eller fagskolen hvis du har en bachelor eller mastergrad. Husk at plassen er begrenset. Hvis du har omfattende arbeidserfaring, er det ikke spesielt viktig å føre opp all ekstrautdanning. Men hvis du skal opprette en CV for å søke på din første jobb etter utdanningen, bør du utdype all slags utdanning du har tatt.

Trinn 7: Lag en liste over ferdighetene dine

Ferdighetsdelen er en fin måte å formidle detaljer om deg selv, i et format som krever svært få ord og liten plass. Malene våre er designet for å visualisere ferdighetene dine. Å føre opp ferdigheter er også en effektiv måte å forsyne CV-en din med relevante nøkkelord.

En annen nyttig ny funksjon i CV-verktøyet vårt, er forslag til ferdigheter. Det kan være vanskelig å vite hvilke ferdigheter du bør føre opp, men ved hjelp av våre algoritmer for maskinlæring, gjør CVapp.no jobben for deg. CV-verktøyet vårt gir deg automatisk forslag til ferdigheter øverst i avsnittet. Og mens du legger til ferdigheter, vil systemet analysere disse og foreslå nye relevante ferdigheter som du kan justere ferdighetsnivået på.

For eksempel kan en salgssjef legge til ferdigheter som: salg, kundepleie, salgsutvikling, salgsledelse, salgsstyrke, analyse, osv. Sjekk vårt utvalg av CV-eksempler og se hvilke ferdigheter som er spesifikke for din bransje eller stilling. Du kan også la verktøyet gjøre jobben for deg, ved hjelp av funksjonen som gir forslag til ferdigheter.

Trinn 8: Legg til spesielle avsnitt og skreddersy oppsettet

Nederst i verktøyet finner du noen valgfrie avsnitt du kan bruke for å få med ting som kurs, referanser, språkkunnskap, utenomfaglige aktiviteter og praksis- og turnusplasser.

Du kan også skreddersy CV-en din ved å endre titlene på de forskjellige avsnittene, alt etter dine behov og ønsker. Det er veldig enkelt å endre tittelen på de forskjellige avsnittene. 

Du kan til og med legge til et skreddersydd avsnitt og gi det hvilken som helst tittel. Når du først har lagt til valgfrie avsnitt kan du enkelt flytte på de forskjellige avsnittene, som du kan se her.

Trinn 9: Rediger, rediger, rediger

Dette er det viktigste trinnet av alle! Før du sender inn søknaden din, må du ta deg tid til å redigere teksten og lese korrektur. Les den baklengs. Les den høyt. Spør en venn om å ta en titt. Det er utrolig enkelt å gjøre en skrivefeil uten å oppdage det. Vi prøver å bruke de fleste stavekontrollverktøy, men ikke stol på applikasjonen eller stavekontrollen voor å garantere en feilfri og grammatisk korrekt CV.

Sjansen er stor for at du ender opp med mer tekstinnhold en du har plass til på CV-en. Å gå gjennom og korte ned teksten i CV-en til bare de viktigste detaljene er igjen, er helt avgjørende for en CV som er skreddersydd for akkurat den stillingen du søker på og som fanger oppmerksomheten til arbeidsgiveren.

Trinn 10: Last ned eller del

  • Last ned en TXT-fil for å kopiere og lime inn teksten i ditt eget tekstredigeringsprogram eller del lenker til CV-en din med vår gratis plan. Les mer om hvordan du bruker CVapp.no gratis.
  • Oppgrader til en prøveperiode eller en premium-plan for å laste ned dokumentet som en PDF- eller Docx-fil og bruke våre premium design. Den ekstra muligheten for å laste ned CV-er som en Docx-fil er en ny og spennende funksjon!

    Vi er glade for å kunne tilby muligheten til å eksportere den populære "Dublin"-malen vår i Docx-format (Word). Men ikke bry deg for mye om hvilken mal du bør velge i begynnelsen. Når du har lagt til all informasjonen din i CV-verktøyet, kan du enkelt bytte design eller flytte på de forskjellige avsnittene. 

    Match følgebrevet med CV-enIkke glem at vi nå også tilbyr 18 flotte maler for å sende følgebrev sammen med CV-en din. De elegante og moderne designene samsvarer med CV-malene våre, og bidrar dermed enda mer til at søknaden din skiller seg ut i mengden. Bare klikk på følgebrev-fanen på dashbordet for å opprette det perfekte følgebrevet, og ta søknaden din til neste nivå. Du kan til og med slå sammen PDF-filene til CV-en og følgebrevet til ett enkelt dokument som du kan sende til potensielle arbeidsgivere. Denne funksjonen gjør det ikke bare enklere for deg selv, men også for rekruttererne som får søknaden din samlet i ett dokument. Vinn-vinn!Ikke glem å bruke vår nye statistikkfunksjon som lar deg se CV-visningene dine. Finn ut hvor lenge noen ser på CV-en din og fra hvilken by eller hvilket tettsted. Å kunne se hvor seerne av CV-en din holder til, hjelper deg med å identifisere hvor arbeidsmulighetene dine er ekstra store. 

Vi ønsker også å oppmuntre våre besøkende og brukere til å sjekke våre stjerne-anmeldelser op Trustpilot . Vi jobber hardt voor å glede dere alle, og er veldig glade voor at vi klarer å gjøre det.

Trenger du fortsatt hjelp? Kontakt oss Kontakt oss